Середа, Серпень 27

27 серпня українці відзначають День сала, яке вважається національним продуктом та є практично в кожній українській оселі.

Любов українців до сала виправдана не тільки його смаком, а ще й корисними властивостями, які підтвердили експерти. У складі цього продукту є вітаміни А, Е, D, F, мікроелемент селен. Одна з найбільш цінних складових – арахідонова кислота, яка стимулює роботу головного мозку та серцевого м’яза, покращує роботу нирок, виводить з крові зайві холестеринові згустки. Дієтологи вважають, що любов до сала пояснює довголіття української нації. Відомо, що наші предки вживали сало майже кожен день, за виключенням посту. 

Інформація з сайту «DayToday. А що сьогодні?»

Коментувати
Share.
Leave A Reply

Exit mobile version