Понеділок, Вересень 15

Осінь – чудова пора року, яка має багато спокус. Одна з них – збір грибів. Гриби – своєрідний харчовий продукт, лікарі оцінюють гриби як продукт, який важко перетравлюється. Тому страви з них можуть вживатися лише практично здоровими людьми. І в жодному разі гриби не можна споживати дітям.  

Чому частіше спостерігаємо випадки отруєння грибами? Тому що у людей, котрі збирають гриби, відсутнє або недостатнє знання ознак та особливостей їстівних і отруйних грибів та неправильне приготування.

Нагадуємо що робити при отруєнні:

1.   негайно телефонуйте на номер 103 або 112. Повідомте симптоми, причину отруєння, що вже робили для допомоги отруєному;

2.  промийте шлунок чистою водою: необхідно випити 1-2 літри кип’яченої води (теплої), викликати блювання; повторювати процедуру 2-3 рази, доки замість блювоти не піде чиста вода;

3.   прийміть сорбенти;

4.   дотримуйтеся постільного режиму.

Також важливо зберегти залишки грибів або грибних страв – їх дослідження може допомогти  з’ясувати причину отруєння та призначити правильне лікування.

Категорично заборонено вживати алкоголь та будь-яку їжу – це може прискорити  всмоктування  токсинів в організм.

Дізнатися більше про неїстівні гриби, отруєння грибами та про першу допомогу при отруєннях можна за посиланням: https://tinyurl.com/5n87b3t7

Будьте уважні та обережні, бережіть своє здоров’я!

Коментувати
Share.
Leave A Reply

Exit mobile version