Середа, Листопад 27

Людина може захворіти після вживання води чи їжі, зараженої бактерією Vibrio cholerae.

Джерелом збудника інфекції є людина, що захворіла, або носій вібріонів.

Холерний вібріон може жити: 

 у забрудненій воді при низьких температурах та у морській воді — 2 тижні і більше;

 у харчових продуктах при кімнатній температурі протягом 2-5 днів;

 на поверхні плодів і овочів в умовах сонячного освітлення впродовж 8 годин;

 у кишківнику окремих річкових та морських тварин — декілька місяців;

 Щоб уникнути захворювання, дотримуйтесь простих правил:

 не купуйте продукти харчування, зокрема – рибу, у місцях стихійної торгівлі;

 не купайтеся і не ловіть рибу у забруднених водоймах;

 дотримуйтеся особистої гігієни, ретельно мийте руки перед тим, як брати чи готувати їжу, після відвідування туалету;

 використовуйте чисту воду (за можливості бутильовану);

 мийте овочі і фрукти перед вживанням;

 ретельно проварюйте чи просмажуйте їжу перед вживанням.

МОЗ України

Коментувати
Share.
Leave A Reply

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

Exit mobile version